RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: U planu još 400 parking mjesta u gradu

Trenutno u Brčkom vozači na raspolaganju imaju oko 1.600 parking mjesta u gradskoj zoni. Najveća potražnja za parkinzima u Brčkom je u užoj gradskoj zoni, mada je grad kvalitetno obezbijeđen parkinzima.

Nadležni u JP „Putevi“ Brčko, kroz redovne aktivnosti, a na osnovu ukazane potrebe, planiraju izgradnju još oko 400 parking mjesta u širem potezu grada.

Mato Itrić

Mato Itrić, zamjenik direktora „Puteva“ za “Radio Brčko” kazao je da je u planu izgradnja oko 200 parking mjesta kod bolnice i 200 u drugim dijelovima grada, nakon dobijanja građevinske dozvole.

Itrić  je pojasnio da invalidi i hendikepirana lica, koja na automobilu na vidnom mjestu imaju tzv. „znak pristupačnosti“, parking mjesto koriste besplatno. Znak se dobiva u Odjelu za javni registar, Pododjel za lična dokumenta.

Trajni problem od stavljanja parkinga u funkciju u Brčkom ostaje neplaćanje korištenja parking mjesta. Prema Itrićevim riječima oko 40 vozača dnevno ne plaća dnevnu kartu. Takvim licima je omogućeno naknadno plaćanje u visini od 14 KM, ili sedam KM ukoliko se plaćanje izvrši u roku do osam dana, dok veći broj ovakvih slučajeva završava na sudu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: ЈП “Путеви” увећали приходе од наплате паркинга

Vladimir Matijević

Brčko: Rekorder je vlasnik vozila s 20 neplaćenih dnevnih karata

Radio Brčko

Brčko: Policija provodi pojačane kontrole zloupotrebe parking prostora za osobe sa invaliditetom

Radio Brčko