RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Za neplaćanje dnevnih karata preko 1.000 tužbi u prošloj godini

Javno poduzeće „Putevi Brčko“ radi intenzivno na izgradnji novih i održavanju postojećih parkirališnih mjesta. Ovog ljeta, kaže zamjenik direktora poduzeća Mato Itrić, pušteno je oko 70 novih mjesta, uglavnom u užem dijelu gradu.

U planu je i uređenje dodatnih 100 mjesta, tako da će Distrikt imati oko 1.700 parkirališnih mjesta, od kojih je najmanje pet posto od toga namijenjeno za osobe s invaliditetom.

Mato Itrić

Itrić napominje da je plaćanje dnevne karte obvezno, podsjećajući da je za neodgovorne vozače samo prošle godine pokrenuto preko 1.000 tužbi po ovom osnovu.

„Taj postupak smo zatvorili, dostavili odvjetnicima dokumentaciju, te sudovi vode daljne postupke“, zaključio je Itrić.

Prihodi od parkirališta Brčko distrikta na mjesečnoj razini iznose oko 70.000 maraka, koliko iznose i rashodi.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U prvoj polovini godine JP “Putevi” Brčko bilježi porast prihoda od naplate parkiranja

Sandra Živković

JP “Putevi” Brčko bilježi porast prihoda od naplate korištenja parking prostora

Sandra Živković

JP “Putevi Brčko” u naredne tri godine planira izgradnju pet novih kružnih raskrižja u gradu

Gorana Antić