RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: U ponedjeljak počinje testiranje djece za upis u prve razrede osnovnih škola

U ponedjeljak u Brčko distriktu započinje testiranje odnosno procjena spremnosti djece za polazak u osnovnu školu. Ova aktivnost traje u aprilu i maju, a paralelno djeca idu na liječničke preglede. U toku je proljetni raspust za učenike 15 osnovnih i Muzičke škole u Brčko distriktu.

Šefica Pododjela za predškolsko i osnovno obrazovanje u Vladi Brčko distrikta Mara Matkić za Radio Brčko je potvrdila da je od 04. do 08.04. 2022. godine, prema nastavnom kalendaru, vrijeme za proljetni odmor u 15 osnovnih i Osnovnoj muzičkoj školi u Brčko distriktu. Nastavnici u školama su i dalje angažirani po različitim osnovama osim što ne drže nastavu.

Mara Matkić

Mara Matkić je sa zadovoljstvom istaknula da školska 2021/2022. godina teče prema zacrtanom nastavnom planu i programu, za razliku od prethodne dvije školske godine kada je pandemija uzrokovana virusom korona onemogućila klasičan oblik odvijanja nastave, koji je najoptimalniji vid nastave, kako kod obrazovanja i odgoja učenika, tako i u dijelu predavanja.

Matkić je još napomenula da u ponedjeljak 11.04. započinje testiranje djece za upis u prve razrede u 15 osnovnih i jednoj muzičkoj školi u Brčko distriktu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Započelo testiranje djece za upis u prvi razred osnovnog obrazovanja

Mirsad Arnautović

Brčko: U osnovnim školama započela procjena spremnosti djece za upis u prvi razred u školskoj 2023./2024. godini

Gorana Antić