RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: U subotu obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv seksualnog nasilja u konfliktu

Foto: Arhiv

Udruženje za pomoć žrtvama seksualnog nasilja u ratu ,,S U Z E,, Brčko distrikrt Bosne i Hercegovine uz podršku Centra za omladinski razvoj ,,PRONI, ,Brčko distrikt BiH, ,,Udruženja nestalih, nasilno odvedenih i ubijenih Bošnjaka Brčko distrikt BiH,, i ,,Udrugom zatočenih- Udruženjem logoraša,, organizuje obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv seksualnog nasilja u konfliktu.

Ovaj značajan datum obilježava se 19. juna s ciljem podizanja svijesti o potrebi da se stane na kraj seksualnom nasilju koje se događa za vrijeme oružanih sukoba, te kako bi se iskazala počast žrtvama seksualnog nasilja i svima onima koji su posvetili svoj život sprečavanju ove vrste nasilja.

Međunarodni dan borbe protiv seksualnog nasilja u konfliktu se obilježava od 2016. godine, a izabran je zbog toga što je na isti datum 2008. Vijeće sigurnosti UN-a u Rezoluciji 1820 osudilo seksualno nasilje kao taktiku ratovanja i proglasilo ga preprekom u izgradnji mira i stabilnosti.

Program obilježavanja :

Trg Mladih Subota , 19. Juni 2021. godine 

Od 11,00 sati do 12,00 sati mirno ukupljanje sa prigodnim programom

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: “Vermont” obilježio Međunarodni dan borbe protiv korupcije

Radio Brčko

Brčko: Večeras predavanje profesora Rajevića na temu “NTC sistem učenja – učenje kroz igru” 

Radio Brčko

Обиљежен седми април, Дан ослобођења Брчког

Миљана Ђурђевић