RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: U toku realizacija više značajnih projekata u Odjelu za zdravstvo i ostale usluge

U vladinom Odjelu za zdravstvo i ostale usluge u toku je realizacija više značajnih projekata s ciljem poboljšanja zdravstvenih usluga u javnom zdravstvu Brčko distrikta.

Šef Odjela za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta Sead Šadić za Radio Brčko pojasnio je da su nedavnim usvajanjem rebalansa budžeta obezbijeđena nedostajuća sredstva za veoma važan kapitalni projekat rekonstrukcije dva bolnička odjela.

„Već imamo obezbijeđen dio sredstava za hirurgiju i pedijatriju, tako da smo uz sredstva iz rebalansa budžeta u prilici da narednih dana raspišemo tender za rekonstrukciju ova dva bolnička odjela“, naveo je Šadić i dodao da je ukupna vrijednost rekonstrukcije dva bolnička odjela 1,2 miliona KM.

Sead Šadić

Paralelno sa ovim u saradnji sa menadžementom JZU „Zdravstveni centar Brčko“ radi se idejni projekat za smještaj Službe hitne pomoći koja će biti u krugu Bolnice.

„Ono što smo kao odjeljenje uradili pored transfera i realizacije kapitalnog budžeta je već u poodmakloj fazi, a čeka se i isporuka vozila za prijevoz pacijenata koji idu na dijalizu i radio terapiju“, napomenuo je Šadić.

Za vozila za prijevoz pacijenata za dijalizu i radio terapiju obezbijeđeno je 130.000 KM, a 500.000 KM obezbijeđeno je za vozila hitne medicinske pomoći. Treća aktivnost koja permanentno teče u Odjelu je izrada prijedloga zakonskih i podzakonskih akata. Sredstva za sve pobrojane i druge aktivnosti Odjela za zdravstvo i ostale usluge obezbijeđena su iz budžeta Brčko distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Uskoro rekonstrukcija Odjela kirurgije u Općoj bolnici

Gorana Antić

U Brčko distrikt stigao novi kontigent od 5.850 doza vakcina protiv COVID-19

Mirsad Arnautović

Брчко: Благо погоршање епидемиолошке ситуације, позив на опрез

Vladimir Matijević