RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: UG Demos održao uličnu akciju “Stop nezakonitom zapošljavanju”

Udruga građana Demos Brčko distrikt BIH danas je na Trgu mladih oraganizirala uličnu akciju kroz projekat „Stop nezakonitom zapošljavanju“.

U sklopu akcije podijelili su promotivne letke i predstavili svoje inicijative za izmjene i dopune zakonskih rješenja koji uređuju oblast koja je u fokusu projekta.

„Ovo je četvrta po redu akcija, ujedno i posljednja koja je vezana za nezakonito zapošljavanje ljudi po ugovoru u javnom sektoru Brčko distrikta s akcentom na javnu upravu. Mi ovom akcijom želimo skrenuti pažnju na ovaj veliki problem, te na ovaj način spriječiti koruptivno zapošljavanje u Distriktu“, kazao je Božidar Jović koordinator projekta.

 

„Ovo su projekti koji su financirani od strane USAID-a i podržani od strane centara Civilnih inicijativa iz Doboja, a imamo podršku i od Supervizora“, kazao je Damjan Dundžić pomoćnik koordinatora projekta.

Božidar Jović je najavio kako je u pripremi i novi Zakon o radu u državnim organima, koji će zasigurno zaustaviti koruptivno zapošljavanje u javnim poduzećima. U narednom razdoblju plan Udruge građana Demos jeste rad na projektu koji govori o zapošljavanju na neodređeno vijeme.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko će biti drugi grad u BiH koji će imati gradsku baštu

Radio Brčko

Ove godine se očekuje otvaranje dječjeg vrtića u brčanskom naselju Ilićka

Sandra Živković

Brčko: U tijeku su edukacije u okviru programa „Znanje u službi razvoja zajednice po standardima EU“

Gorana Antić