RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Upriličen tradicionalni Božićni prijem HDZ-a Organizacija za Brčko Distrikt

U dvorani Hrvatskog kulturnog društva “Napredak” u Brčkom sinoć je upriličen tradicionalni Božićni prijem HDZ-a BiH Organizacije za Brčko distrikt. Osim mnogobrojnih gostiju, ovu večer su izvođenjem božićnih pjesama uljepšali članovi Župnog zbora Adoro iz Tolise.

„Ovim skupom želimo pokazati da je Hrvatska demokratska zajednica jedna velika obitelj hrvatskog naroda u kojoj ima mjesta za sve i svakoga i da HDZ u Brčkom štiti interese hrvatskog čovjeka koji se ovdje bori za svoj položaj i svoju poziciju“, naglasio je u svom obraćanju na sinoć održanom Božićnom prijemu Anto Domić, predsjednik ove stranke u Brčko distriktu.

Foto: Mirsad Arnautović

On je dodao da su Hrvati prepoznali Hrvatsku demokratsku zajednicu kao političku stožernu snagu hrvatskog naroda i nakon prošlih lokalnih izbora u Skupštini distrikta, HDZ je jedina politička opcija iz reda hrvatskog naroda koja zastupa i štiti interese hrvatskog čovjeka.

„To je sa jedne strane velika čast, a sa druge i velika odgovornost, ali se nadam da je ovo i prvi i zadnji put da će Hrvatska demokratska zajednica biti sama od hrvatskih političkih stranaka u Skupštini i da će u budućnosti biti više političkih stranaka iz reda hrvatskog naroda“, dodao je Domić.

Anto Domić, Foto: Mirsad Arnautović

HDZ kao politička opcija, ali i hrvatski narod, su u ovo vrijeme pandemije pokazali svoj doprinos u širenju pozitivne energije u borbi protiv kovid bolesti, ali isto svi dužnosnici i članovi ove stranke daju svoj maksimalni obol kako bi se prevazišla ova teška situacija u smislu pandemije, istaknuto je sinoć na Božićnom prijemu.

Predsjednik Organizacije HDZ-a BiH u Brčko distriktu se posebno osvrnuo i na dolazak Hrvata iz dijaspore tokom  blagdana na ovo područje gdje je svima zaželio da ugodno osjećaju u krugu svojih najmilijih.

Foto: Mirsad Arnautović

„Posebno smo sretni kada naša dijaspora tokom ovih blagdana dođe svojoj kući u svoj dom, a mi kao političari smo preduzeli niz mjera kako bi se svi naši ljudi osjećali sigurno u Brčko distriktu, te s tim u vezi i ovi sadržaji koji su organizovani u centru grada šalju poruku dobrodošlice“, zaključio je Domić.

Foto: Mirsad Arnautović

Posebni gosti na sinoć upriličenom Božićnom prijemu su bili članovi Župnog zbora “Adoro” Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije iz Tolise koji su izvođenjem božićnih pjesama uljepšali ovu večer.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Čestitka gradonačelnika Eseda Kadrića i zamjenika gradonačelnika dr. Ante Domića

Radio Brčko

Brčko: Čestitka gradonačelnika i dogradonačelnika povodom katoličkog Božića

Radio Brčko

HDZ Brčko: Duhovnom obnovom počela izborna kampanja

Vladimir Matijević