RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Uvažićemo mišljenja i prijedloge građana – poručuju iz Zavoda za projektovanje i razvoj grada

Brčanski Zavod za planiranje i razvoj grada uputio je javni poziv stanovnicima Distrikta da svojim pisanim prijedlozima kreiraju urbanistički izgled prije svega užih sredina u kojima žive.

„Ovo je jedan od načina na koji mislimo popraviti sam izgled Distrikta, jer smatram da sami građani najbolje znaju šta je od urbanističko-planskih javnih objekata najneophodnije unutar njihove mikro sredine. Zaprimljene zahtjeve najozbiljnije će mo razmotriti, te imajući ih u vidu činiti naredne naše poteze, odnosno sačinjavati prijedloge“, rekao je direktor Zavoda Ismet Dedeić.

Ovaj javni poziv ostaće trajno otvoren jer građanima, i prema evropskim standardima po kojima radi zavod, treba se dati kontinuirana mogućnost da iznose svoje prijedloge i u ovoj oblasti, preciziraju u ovdašnjem Zavodu za projektovanje i razvoj grada-Brčko-Brčko distrikta BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Јавно отварање пријава по Јавном позиву за невладине организације

Vladimir Matijević

Brčko: Javni poziv za stipendiranje studenata Fondacije porodice Bećirević

Radio Brčko

Raspisan Javni poziv za podršku razvoju preduzetništva žena u Brčko distriktu

Radio Brčko