RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Javni poziv za pomoć gospodarskim subjektima kojima je zabranjen rad zbog pandemije

Odjel za gospodarski razvitak, šport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH objavio je Javni poziv za raspodjelu novčanih sredstava u skladu s Programom mjera za pomoć gospodarskim subjektima u Brčko distriktu BiH u svezi sa zabranom rada zbog pandemije izazvane koronavirusom.

Korisnici po ovom Programu su:

 1. poduzeća, poduzetnici i poslovne jedinice s područja Brčko distrikta BiH koji su prestali s radom zbog pandemije izazvane koronavirusom naredbom Stožera za zaštitu i spašavanje od 20. 11. 2020. godine
 2. poduzeća, poduzetnici i poslovne jedinice s područja Brčko distrikta BiH koji obavljaju neku od sljedećih djelatnosti koje su obuhvaćene ovim Programom:
 • Gradski i prigradski kopneni prijevoz putnika
 • Ostali kopneni prijevoz putnika, d. n.
 • Hoteli i sličan smještaj
 • Ostali smještaj
 • Djelatnosti restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanje hrane
 • Djelatnosti pripreme i usluživanja pića
 • Djelatnosti kockanja i klađenja
 • Fitness-centri;
 1. poduzeća, poduzetnici i poslovne jedinice s područja Brčko distrikta BiH kojima ugostiteljska djelatnost ili druga djelatnost zabranjena naredbom Kriznog stožera nije osnovna djelatnost imaju pravo na naknadu isplaćene brutoplaće razmjerno broju radnika zaposlenih u djelatnosti čiji je rad zabranjen.

Korisnici po ovom Programu ne mogu biti poduzeća, poduzetnici i poslovne jedinice koji nisu izvršili uplatu poreza i doprinosa na plaće zaključno s listopadom 2020. godine i poduzeća, poduzetnici i poslovne jedinice koji ne obavljaju djelatnosti koje su navedene.

Javni poziv ostaje otvoren do 31. 12. 2020. godine do 12.00 sati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Brčkom danas registrovano 37 novih slučajeva zaraze virusom korona

Radio Brčko

Brčko: Objavljen javni poziv za dostavljanje prijava za uvođenje inovacija u MSP

Radio Brčko

Francuski zakonodavci glasaju o Covid certifikatima

Radio Brčko