Brčko

Brčko: Večeras počinje tretiranje komaraca

Uposlenici Higijensko epidemiološke službe Pododjela za javno zdravstvo već dva mjeseca intezivno rade  tretiranje larvi komaraca na području Brčko distrikta. Uporedo sa tim radi se i redovna dezinfekcija zbog  pandemije Covid-19.

Uprkos tome što su sve ekipe i oprema Higijensko epidemiološke službe javnog zdravstva Brčko distrikta već  skoro dva mjeseca angažovane na tretiranju larvi komaraca, promjenljive vremenske prilike sa čestim pljuskovima i toplim vremenom pogodovale su razvoju ovih insekata. Sa prvom toplijim danima došlo je do njihovog razrojavanja tako da od večeras počinje i tretiranje odraslih komaraca.

„Tri ekipe sa specijalnim vozilima od večeras počinju tretiranje odraslih komaraca prije svega u gradskim mjesnim zajednicma a potom ćemo po rasporedu krenuti i u seoska naselja“, istakla je dr. Mirjana Kuzmanović šefica ove službe.

Dr Kuzmanović je apelovala i na druge institucije i službe u Brčko distriktu da preduzmu aktivnosti na košenju i uređenju zapuštenih površina u kojima se obično nalaze legla komaraca.

Uporedo sa ovim aktivnostima uposlenici Higijensko epidemiološke službe su angažovani na dezinfekciji zbog  pandemije Covid-19.

Iz ove službe je još jednom apelovano na sve građane Brčko distrikta da budu odgovorni prema sebi i drugima te da se pridržavaju preporučenih mjera.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Tagovi

Povezani članci

Back to top button
Close