Brčko

Inspekcija pojačava kontrolu sladoleda

Dolaskom ljetnih dana pojačan je inspekcijski nazor nad ispravnošću hrane. Inspekcija će narednih dana intenzivnije provoditi kontrolu lako kvarljive hrane, poput mesnih proizvoda i sladoleda. 

Prema riječima glavnog inspektora brčanskog Inspektorata Zorana Gajića u proteklom razdoblju nije bilo nepravilosti pri kontroli hrane. Trenutno je na ovom polju angažirano pet sanitarnih i tri veterinska inspektora.

“U narednom periodu planiramo kontrolu mesnih proizvoda, a posebno sladoleda jer se pokazalo da je on osjetljiv zbog sirovina koje se koriste u proizvodnji”, kazao je Gajić, te dodao da se također vrši kontrola prehrambenih proizvoda koji se uvoze iz drugih zemalja, posebno voća, te da su dosadašnji rezultati zadovoljavajući.

Na pitanje koliko im se potrošači žale kaže da do sada nisu imali primjedbe na zdravstvenu ispravnost hrane, već na povećanje cijena određenih proizvoda i to u jeku pandemije koronavirusa.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Tagovi

Povezani članci

Back to top button
Close