RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Vijeće mladih biti će domaćin Konfereciji za Zapadni balkan

Foto: Arhiv

Vijeće za mlade Distrikta završava Stategiju o jačanju položaja mladih u našoj lokalnoj zajednici, koja će sadržavati i prijedloge rješavanja problema koji tište mlade u Brčkom. Akcenat je stavljen na probleme sa zapošljavanjem, potom nivoom pružanja zdravstvenih usluga, jačanje oblasti kao što su kultura i sport, gdje su mladi veoma aktivni.

S druge strane, od vlasti tražimo i aktivnosti na stvaranju boljih infrastrukturnih uslova za nastavne procese, što primjerice uključuje i izgradnju Studenskog doma u Brčkom“, rekao je predsjednik Vijeća mladih, Vladimir Kanostrevac.

Vladimir Kanostrevac

Dokument „Strategija razvoja i jačanje položaja mladih u Distriktu“, trebala bi ugledati svjetlo dana, najkasnije u drugom kvartalu tekuće godine.

Inače, jedna od najvažnijih aktivnosti Vijeća u ovoj godini je organizacija Konferencije asocijacija mladih Zapadnog balkana.

„Na ovoj konferenciji, koja bi trebala biti tokom aprila mjeseca, očekujemo predesetak predstavnika mladih iz Albanije, Makedonije, Crne Gore, Srbije, Hrvatske i BiH, a razgovaraćemo pored ostalog i o jačanju zajedničke saradnje s ciljem poboljšanja pozicije mladih ljudi u regionu“, naglasio je Kanostrevac.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Vijeće mladih aktivno provodi niz aktivnosti

Sanita Jerković Ibrahimović

Sajam gospodarstva Brčko: Održan okrugli stol za mlade i poduzetnike

Radio Brčko