RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Sajam gospodarstva Brčko: Održan okrugli stol za mlade i poduzetnike

U Brčkom je danas u organizaciji Vijeća mladih Distrikta, u okviru Međunarodnog sajma gospodarstva 2019., održan okrugli stol za mlade i poduzetnike na temu „Od ideje do realizacije“.

Predsjednica Vijeća mladih Tea Ružić ističe da je ideja na ovu temu potekla od Prvih susreta mladih Brčko distritka, održanih u srpnju ove godine.

„Iz toga je nastala inicijativa ka Vladi da se kroz programu sapozapošljavanja da primat i aplikatnu prema odredbama Zakona o mladima Distrikta. Upravo, treba potencirati kreativne i istrajne mlade osobe jer kada vidite da netko može uspjeti u ovoj zemlji,  nerijetko se zapitamo zašto ne bismo mogli i mi”, kazala je Ružićeva.

Miloš Subotić iz Brčkog, jedan je sudionika okruglog stola. Za Radio Brčko kaže da se vratio iz inozemstva kako bi pokrenuo vlastiti posao. Danas ima lokalni portal, infomrativnog karaktera.

„Vodio sam se logikom pitajući se ko će ostati ako svi odemo  Nisam se pokajao što sam vratio u svoju zemlju, jer u svijetu što sam naučio nastojao sam ovdje iskoristiti“, rekao je Subotić.

Još jedan od sudionika okruglog stola, između ostalih, bio je je Vlado Damjanović, vlasnik kompanije koja  se bavi proizvodnjom ulja iz koštice šljive u Brčkom. Na ideju je, kako kaže, došao vođen zahvaljujući novinarskom članku, nakon kojeg je počeo tragati za mjestom bogatom šljivom, kakve su Posavina i Semberija, da bi došao iz Beograda u Brčko i uz pomoć lokalne zajednice i programa zapozapošljavanja pokrenuo vlasititi biznis.

Okrugli stol danas je pratio veliki broj mladih iz Brčkog, potencijalnih budućih poduzetnika.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Vijeće mladih biti će domaćin Konfereciji za Zapadni balkan

Admir Kadrić

Brčko: Vijeće mladih aktivno provodi niz aktivnosti

Sanita Jerković Ibrahimović

U Mostaru otvoren Međunarodni sajam gospodarstva

Radio Brčko