RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: U subotu edukativno predavanje na temu ,,Ovisnost o psihoaktivnim supstancama”

U organizaciji Medžlisa islamske zajednice Brčko, a u sklopu Odjeljenja za brak i porodicu, u subotu 29.01.2022. godine sa početkom u 17:30 sati biće održano edukativno predavanje sa radionicom na temu ,,Ovisnost o psihoaktivnim supstancama-problem koji se može riješiti“.

Obzirom da se dobna granica iz godine u godinu sve više spušta, i da su oni koji se odluče prvi put da konzumiraju psihoaktivne supstance učenici osnovnih škola, smatrali smo da je ova tema vrlo aktuelna, te  da je neophodno educirati roditelje kako da svojim djelovanjem i postupanjem pomognu svojoj djeci da prevaziđu ovaj problem ako se nađu u toj prilici, ali i kako preventivno djelovati da bi se pojava spriječila.

Predavač na ovu aktuelnu temu biće šef Odjeljenja za socijalnu psihijatriju UKC Tuzla prof. dr. med. sci. Mevludin Hasanović, primarius, specijalista neuropsihijatar, subspecijalista socijalni psihijatar, grupni analitičar.

Svoje učešće možete prijavite na mail: savjetovalistemizbrcko@gmail.com, na FB stranici  Savjetovaliste za brak i porodicu Medžlisa Brčko ili na broj tel: 062/284-485.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Dr. Sinanović u Brčkom održao predavanje o mogućnostima liječenju distrofije

Suvad Alagić

Brčko: Intenziviran rad Savjetovališta/kancelarije za brak i porodicu

Radio Brčko

Brčko: Vandalizam na Gradskom mezarju

Mirsad Arnautović