RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Više od 800 kandidata za stranačke promatrače

Izbornoj komisiji Distrikta, osamnaest političkih subjekata, predložilo je ukupno 828 kandidata za promatrače na predstojećim izborima na kojima pravo glasa ima 63.809 ovdašnjih birača, koji će moći glasati na 136 redovnih i dva mobilna biračkih mjesta.

«Kako je rok za dostavljanje prijedloga za promatrače istekao 22. septembra, u narednih nekoliko dana, komisija će izvršiti pojedinačne provjere za sve kandidate i, o tome da li ispunjavaju zakonske uslove za promatrače, obavijestiti političke subjekte», rekla je predsjednica brčanske Izborne komisije, Andrea Mrkonjić.

Unutar Izborne komisije Distrikta naglašavaju da poštuju sve predviđene rokove i predradnje kako bi se, za predstojeće izbore, osigurali, zakonom propisani, uslovi, a trenutno je aktuelna i obuka oko 1.200 kandidata za članove biračkih odbora.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Izetbegović: Važno je da prevagnu one stranke koje mogu da povuku zemlju naprijed

Radio Brčko

Šta pišu svjetski mediji o izborima u BiH?

Radio Brčko

Počela konferencija “Opći izbori 2018-Izazovi izbornog procesa u BiH”

Radio Brčko