Brčko

Brčko: Više od stotinu RVI odlazi na banjsko-klimatsko liječenje

Vlada Brčko distrikta je u budžetu za ovu godinu predvidjela sredstva u iznosu od 100 hiljada KM za banjsko -klimatska liječenja ratnih vojnih invalida u 2021. godinu. Prvi invalidi bi mogli krenuti na banjsko liječenje već sledećeg mjeseca.

„Ova sredstva mogu koristiti RVI svih kategorija invalidnosti iz tri vojne komponente proistekle iz proteklog rata i ona su dovoljna da pravo na banjsk- klimatsko liječenje može ostvariti oko 120 ratnih invalida“, istakao je Senad Bešić, šef Službe Boračko invalidske zaštite u Brčko distriktu.

Senad Bešić

Bešić je dodao da procenat invalidnosti nije eliminirajući faktor i da sve kategorije invalida mogu koristiti ovo pravo uz pribavljanje određene dokumentacije kao što je Rješenje o utvrđenom i priznatom statusu RVI, potvrda o mjestu prebivališta da je građanin Brčko distrikta i preporuka ljekara da postoji objektivna potreba za ovom vrstom liječenja.

Izbor korisnika za odlazak na liječenje u banje će biti izvršen u drugoj polovini ovog mjeseca, a ratni vojni invalidi će to pravo moći koristiti od sedmog mjeseca pa do kraja ove godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button