RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Vlada danas o prijedlogu proračuna za 2019. godinu

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je na današnjoj 56. redovitoj sjednici zaključke da nema primjedbi na nacrte zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Direkciji za financije, Zakona o Poreznoj upravi i Zakona o Trezoru, koji će biti proslijeđeni u skupštinsku proceduru po žurnom postupku, a kojima se stvaraju uvjeti za raspisivanje natječaja za izbor čelnih ljudi ovih institucija.

Najvažnija točka na dnevnom redu ove sjednice je, kako je istaknuo gradonačelnik Siniša Milić, prijedlog proračuna Brčko distrikta BiH za 2019. godinu.

„Mi smo jučer službeno dobili materijale od Direkcije za financije. Potrebno je još vremena da razmotrimo sam prijedlog proračuna, ali on se već našao na dnevnom redu i nadam se da ćemo na nastavku sjednice doći do prijedloga proračuna koji će biti upućen u skupštinsku proceduru“, istaknuo je gradonačelnik Milić.

Na 56. redovitoj sjednici članovi Vlade započeli su raspravu o smjernicama za izradu niza pravilnika iz nadležnosti Odjela za obrazovanje koji se tiču organiziranja nastave za obrazovanje odraslih.

„Zbog principijelnog stava da sve te pravilnike, a naročito u oblasti obrazovanja, treba donositi Vlada kao kolektivno tijelo, a što trenutačno nije predviđeno Zakonom o obrazovanju odraslih, mi smo zastali kod tih točaka. Potrebno nam je dodatno usuglašavanje jer je riječ o suviše važnoj oblasti. I ranije smo se opredijelili da sve te pravilnike koje donose predstojnici odjela najprije odobri Vlada. O ovoj temi nastavit ćemo vjerojatno u četvrtak na nastavku sjednice“, zaključio je Milić.

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je danas i zaključak da nema primjedbi na Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravnim osobama koje osniva Brčko distrikt BiH kao i Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za angažiranje pet izvršitelja za obavljanje posebnih poslova u Odjelu za gospodarski razvitak, šport i kulturu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Umjesto odjeljenja u Vladi planira se formiranje Službe za rad i radne odnose

Mirsad Arnautović

Brčko: Vlada odobrila isplatu sredstava nevladinom sektoru

Mirsad Arnautović

Kolegij Vlade osudio precrtavanje grafita na gradskom mezarju u Brčkom

Radio Brčko