RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Усвојена коначна ранг-листа за додјелу стипендија студентима

Влада Брчко дистрикта БиХ на 87. редовној сједници усвојила је Приједлог одлуке о усвајању коначне ранг-листе студената Брчко дистрикта БиХ који су остварили право на стипендију за период од 1. 1. 2020. до 30. 9. 2020. године.

За ову намјену издвојено је укупно 300.000 КМ и ово право искористиће 150 студената са подручја Брчко дистрикта БиХ. Усвојена ранг-листа објавиће се на огласној табли Владе Брчко дистрикта БиХ, на званичној интернет страници Владе Брчко дистрикта БиХ и Одјељења за образовање.

Влада је на редовној сједници усвојила и Приједлог одлуке о одобравању исплате стипендија апсолвентима.

На данашњој сједници Влада је одобрила и Смјернице за израду нацрта правилника о испуњености минималних техничких услова у погледу простора, уређаја и опреме угоститељских објеката; изглед, садржај и начин доставе изјаве о испуњености тих услова, Смјернице за израду нацрта правилника о минималним техничким условима за категорију, елементи у мјерила за категоризацију као и начин категоризације појединих угоститељских објеката, Смјернице за израду нацрта правилника о минималним техничким условима, условима за рад радника запослених код трговаца, изгледу, садржају и начину подношења изјаве о испуњености минималних техничких услова и услова за рад радника запослених код трговаца, Смјернице за израду нацрта правилника о минималним условима за пружање туристичких услуга у сеоском домаћинству и Смјернице за израду нацрта правилника о додатним минималним условима које морају испуњавати пословне просторије путничких агенција.

Влада је усвојила и Приједлог одлуке о усвајању програма утрошка средстава за додјелу капиталног трансфера за здравство – трансфер ЈЗУ „Здравствени центар Брчко“, средства за набавку опреме за потребе ЈЗУ, Приједлог пословника о раду Полицијског одбора и Приједлог одлуке о именовању чланова Комисије за утврђивање постојања штете на имовини коју користи Полиција Брчко дистрикта БиХ.

Чланови Владе данас су усвојили и План и програм редовног чишћења и прања јавних саобраћајних површина у Брчко дистрикту БиХ за 2021. годину као и Програм одржавања јавних зелених површина у Брчко дистрикту БиХ за 2021. годину.

На данашњој сједници одобрене су и Смјернице за израду нацрта закона о измјени Закона о висини стопе затезне камате.

Влада Брчко дистрикта БиХ данас је одржала и 127. ванредну сједницу на којој је донијела Одлуку о давању сагласности на потписивање споразума о правима и обавезама ради реализовања оквирног уговора за набавку лијека Veklury (Remdesivir), број санте/202/ц3/048, за третман пацијената обољелих од COVID-19 који требају оксигенску подршку.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Влада усвојила смјернице у поступку располагања пољопривредним земљиштем

Миљана Ђурђевић

Kolegij Vlade osudio precrtavanje grafita na gradskom mezarju u Brčkom

Radio Brčko

Одржана презентација Циљева одрживог развоја

Radio Brčko