RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Vlada o samozapošljavanju u poljoprivredi i stipendijama

Vlada Brčko distrikta je danas usvojila odluku o odobravanju Programa samozapošljavanja u poljoprivredi koji ima za cilj zapošljavanje lica koja se nalaze na  Zavodu za zapošljavanje a koji žele da se bave poljoprivrednom proizvodnjom.

“Ovo je prvi program zapošljavanja u poljoprivredi koji se realizuje u Brčko distriktu i za koji je u ovogodišnjem budžetu obezbijeđeno pola miliona KM”, kazao je Zoran Gajić šef Odjela za poljoprivredu u Vladi Brčko Distrikta.Jedan od glavnih uslova za prijavljenivanje na ovaj program jeste da se lice u vrijeme raspisivanja javnog poziva nalazi na evidenciji Zavoda za zapošljavanje.

Članovi Vlade Brčko distrikta usvojili su konačnu rang listu za dodjelu stipendija u  2018. godini na kojoj se nalazi 160 stipendista koji će u deset mjesečnih rata dobiti po 200 KM.

“Za ove namjene izdvojena su sredstva u iznosu od 320 hiljada KM, a prve uplate bi trebale biti na računima studenata u narednih desetak dana”, kazao je Senad Osmanović, šef Odjela za obrazovanje.Pored navedene odluke, Vlada je na današnjoj sjednici odlučila da će ove godine biti  isplaćeno i po šest stipendije apsolventima koji apsolvenski staž upisuju prvi puta.

Brčko distrikt trenutno stipenira oko 300 studenata.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Gradonačelnik Distrikta čestitao Dan studenata

Radio Brčko

Брчко: У току испорука огревног дрвета за социјално угрожене породице

Radio Brčko

Brčko: Vlada započela sedmu redovitu sjednicu

Radio Brčko