RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Vlada odobrila sredstva za boračke kategorije u Brčko distriktu

Vlada Brčko distrikta je na današnjoj sjednici donijela Odluku o odobravanju programa utroška sredstava za dodjelu jednokratne novčane pomoći za slučaj smrti demobilisanog borca i člana uže porodice umrlog demobilisanog borca na području Brčko distrikta BiH za 2022. godinu u iznosu od 270.000,00 KM.

„U skladu sa već ranije utvrđenim kriterijima u slučaju smrti demobilisanog borca porodici se isplaćuje pomoć u iznosu od 1.000 maraka dok se u slučaju smrti člana porodice demobilisanog borca isplaćuje pomoć u iznosu od 300 KM“, potvrdio je danas za Radio Brčko, Senad Bešić, šef Službe za boračko invalidsku zaštitu.

Javni poziv po Programu utroška sredstava za dodjelu jednokratne novčane pomoći za slučaj smrti demobilisanog borca i člana uže porodice umrlog demobilisanog borca na području Brčko distrikta BiH kojeg je danas usvojila Vlada bi trebao biti raspisan već naredne sedmice.

Bešić je još dodao da osim ovog programa, Služba za boračko invalidsku zaštitu je započela sa realizacijom  isplate sredstava za ove kategorije i po drugim programima.

“Već je u funkciji projekat odobravanja besplatnih lijekova za ratne vojne invalide i porodice poginulih boraca i projekat isplate novčane pomoći za slučaj smrti člana porodice RVI ili poginulog borca. U planu smo da uskoro pokrenemo i projekat banjsko-klimatskog liječenja za RVI i projekat isplate jednokratne novčane pomoći za stanje socijalne potrebe i potrebe liječenja demobilisanih boraca u 2022. godini”, istakao je Bešić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: У току испорука огревног дрвета за социјално угрожене породице

Radio Brčko

Усвојен Приједлог закључка у вези с Информацијом о напретку у имплементацији пројекта „Лука Брчко”

Radio Brčko

Brčko: Vlada donijela odluku o vraćanju cijena na nivo od 5. marta

Radio Brčko