RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Zaključen sporazum o priznanju krivice između Tužilaštva i bivših skupštinskih poslanika

Pred Osnovnim sudom Brčko distrikta BiH u krivičnom predmetu koji se vodi zbog pripremanja izvršenja krivičnog djela prevare pri glasanju, dana 13.04.2022. godine između Tužilaštva Brčko distrikta BiH i bivših poslanika Skupštine Brčko distrikta BiH Radoslava Bogićevića i Nenada Kojića zaključen je sporazum o priznanju krivice.

Podsjećamo da je optuženim stavljeno na teret da su prije lokalnih izbora 2020. godine u Brčko distriktu BiH pripremali izvršenje krivičnog djela prevare pri glasanju, odnosno da su lično i posredstvom trećih lica pribavili i zloupotrijebili kopije ličnih karata većeg broja građana, prijavivši ih za glasnje iz inostranstva u namjeri da za političku stranku Narodni demokratski pokret  i za njih kao kandidate pribave što veći broj glasova.

Osnovni sud Brčko distrikta BiH prihvatio je sporazum o priznanju krivice, te je optuženim izrečena kazna zatvora u trajanju od po 4 mjeseca, sa tim što im se u izdržavanje kazne zatvora ima uračunati vrijeme provedeno u pritvoru u periodu od 15.10.2020. godine do 04.12.2020. godine. Kako su se stranke odrekle prava na žalbu, presuda je postala pravosnažna danom 13.04.2022. godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Godina i tri mjeseca zatvora za razbojništvo

Radio Brčko

Tužilaštvo BD BiH: Nermin Salijević oslobođen od optužbi za ratni zločin

Radio Brčko

Brčko: Podignuta optužnica zbog razbojništva nad radnicom marketa

Radio Brčko