RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Svijet

Los Anđeles: Zabranjen izlazak iz kuća i ograničeno okupljanje na jedno domaćinstvo

Gradonačelnik Los Anđelesa Erik Garseti naredio je mještanima da ostanu u svojim kućama i zabranio je društvena okupljanja u sklopu novih mjera radi suzbijanja širenja virusa korona.

Prema gradonačelnikovo ukazu, sva društvena okupljanja ograničena su na jedno domaćinstvo uz izuzetak vjerskih službi i protesta predviđenih Ustavom.

“Moramo se uzdržati od susreta sa ljudima izvan našeg domaćinstva, kada god je to moguće. Nedavni rast broja zaraženih daje nam šansu da ponovo sarađujemo kako bismo umanjili širenje i smanjili broj oboljelih”, navodi se u Garsetijevom saopštenju.

On je, takođe, naredio zatvaranje državnih službi u kojima je potrebno prisustvo radnika i objavljene su zabrane putovanja, ali je naglašeno da i tu postoje izuzeci.

Prema podacima lokalnih zdravstvenih službi, u Los Anđelesu je od početka pandemije registrovano 414.185 zaraženih uz 7.740 smrtnih ishoda.

Foto: Jae Hong/AP

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: I danas bez novozaraženih koronavirusom

Radio Brčko

U Brčkom danas registrovano 27 novih slučajeva zaraze virusom korona

Radio Brčko

Zbog koronavirusa će više ljudi bankrotirati nego što će umrijeti

Radio Brčko