RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Započela osma „Ljetna policijska škola – 2022“

Danas je u novoj zgradi Policije Brčko distrikta BIH počela osma po redu „Ljetna policijska škola – 2022“

Školu će pohađati 53 prijavljena sudionika, starosne dobi od 15 do 35 godina, koji će se trodnevnom obukom upoznati sa sektorom sigurnosti, te shvaćanju uloge i doprinosa mladih u izgradnji povoljnog sigurnosnog ambijenta.

„Raduje nas činjenica da imamo veliki odaziv i ženske populacije među polaznicima. Svjesni smo svoje uloge u društvu, svoje odgovornosti u kreiranju osiguravajućeg okvira za siguran život, a posebno na način uključivanja mladih ljudi“, istaknuo je zamjenik šefa Policije Brčko distrikta Senad Jašarević.

Policija Distrikta ovu školu organizira u suradnji sa gradonačelnikom Distrikta Esedom Kadrićem, Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM BIH), Uredom OSCE-a u Brčkom i Crvenim križem Distikta.

„Vlada Brčko distrikta podržava ovaj projekt, razumjevajući da se radi o aktivnosti koja dodatno mijenja percepciju o samoj policiji u političkoj zajednici kao što je Distrikt, u smislu da se ispravnije razumije pozicija i uloga policije u zajednici, posebno njen angažman na stvaranju opće sigurnosti“, rekao je gradonačelnik Distrikta Esed Kadrić.

Ovu policijsku školu financijski podržava i veleposlanstvo Velike Britanije u BIH, a kroz sudjelovanje u realizaciji jedne od programskih tema, ovu školu podržava i veleposlanstvo republike Francuske i Ministarstvo sigurnosti BIH.

„Ovo je druga Ljetna policijska škola za nas, te smo ove godine i mi bili uključeni u izradi i organizaciji samog programa. Aktivno djelujemo sa mladim ljudima i želimo da shvate ključnu ulogu policije“, istaknula je šefica Misije Međunarodne organizacije za migracije Laura Lungarotti.

U prethodnih sedam Ljetnih policijskih škola, obuku je prošlo preko 200 sudionika.

„Ova inovativna inicijativa prepoznaje angažman mladih u oblasti sigurnosti kao ključan za ostvarivanje kvalitetnih odnosa u zajednici, koja se temelji na povjerenju onih koji provode zakon i građana“, rekla je v.d. šefica Misije OSCE-a u BIH, dr Susan Penksa.

„Ljetna policijska škola – 2022“ trajat će do 25. kolovoza.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U službenoj posjeti brčanskoj Policiji boravio direktor SIPA-e

Radio Brčko

Brčko: Policija privremeno oduzela vozila dvojici povratnika u vršenju najtežih saobraćajnih prekršaja

Radio Brčko

Policija privremeno oduzela vozilo od višestrukog povratnika u vršenju najtežih prekršaja u oblasti saobraćaja

Radio Brčko