Brčko

Brčko: Zavod za zapošljavanje poziva poslodavce da učestvuju u istraživanju tržišta rada

Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta BiH će od 11. do 29. januara 2021. organizirati anketiranje poslodavaca u sklopu Istraživanja tržišta rada u Brčko distriktu  BiH 2020/2021 radi sagledavanja trendova i procjene kretanja na tržištu rada.

Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta BiH poziva poslodavce da se odazovu anketarima i učestvuju u istraživanju kroz anonimnu anketu kojom je planirano obuhvatiti reprezentativni uzorak od najmanje 220 poslodavaca (malih, srednjih i velikih) sa područja Brčko distrikta BiH, iz ključnih djelatnosti, a koji imaju pet i više zaposlenih.

Cijeli proces odvija se uz podršku projekta “Unapređenje istraživanja tržišta rada”, koji finansira Evropska unija, a anketiranje će provoditi predstavnici Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH koji su stručno obučeni, u sklopu navedenog projekta, za provođenje anketiranja uz primjenu utvrđene metodologije istraživanja.

Pitanja iz upitnika odnose se uglavnom na sagledavanje potreba poslodavaca za radnom snagom, najtraženijim zanimanjima i eventualnim viškovima radne snage, suočavanje s posljedicama pandemije korona virusa, otežavajuće okolnosti pri pronalasku radnika, mogućnosti poslodavaca da organizuju praktičnu obuke za đake, studente i nezaposlene osobe, kao i na zadovoljstvo uslugama Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta BiH i drugo.

Sumirani rezultati će poslužiti za unapređenje aktivnosti, projekata, usluga i saradnje Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH sa poslodavcima, kao i izradu javnih politika za tržište rada u Brčko distriktu BiH, zasnovanih na analizi postojećeg stanja i budućih trendova.

Rezultati i preporuke iz istraživanja će biti prezentirani javnosti u prvom kvartalu 2021. kroz izvještaje prilagođene poslovnom i obrazovnom sektoru u Brčko distriktu BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button