RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Objavljen novi Javni poziv za zapošljavanje

Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta raspisao je drugi Javni poziv poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih sa aktivne liste zavoda.

U ovoj kategoriji nalaze se lica starije životne dobi, osobe sa invaliditetom, djeca poginulih boraca i ratnih vojnih invalida i mladi do 30 godina.

Finansijska sredstva za realizaciju ovog javnog poziva u iznosu od 240 hiljada maraka obezbijedio je Zavod za zapošljavanje čime je predviđeno sufinasiranje 38  nezaposlenih lica NK i SSS i šest nezaposlenih lica sa visokom stručnom spremom.

Cilj Javnog poziva je stvaranje uslova za odlazak u penziju lica starije životne dobi, povećanje socijalne uključenosti i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, podrška zapošljavanju djece poginulih boraca i RVI, smanjenje odliva nezaposlenih osoba usljed odlaska u inostranstvo podrškom zapošljavanja kroz sufinansiranje bruto plate.

Lica koja mogu biti zaposlena po ovom javnom pozivu su ona koja su prijavljenja na  aktivnoj evidenciji Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH prije objave Javnog poziva. Ista treba da imaju prijavljeno prebivalište u Brčko distriktu ne kraće od tri  mjeseca prije objavljivanja ovog javnog poziva.

Javni poziv je otvoren do 19. oktobra 2018. godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Nezaposlenim licima sa Zavoda za zapošljavanje po 100 KM jednokratne pomoći

Radio Brčko

Brčko: U srijedu javno otvaranje prijedloga projekata civilnog društva

Radio Brčko

Brčko: Raspisan Javni poziv za teže zapošljive osobe

Gorana Antić