RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Završene obuke iz programa samozapošljavanja u poljoprivredi, slijedi predavanje projektnih planova

Danas je završena obuka koju su pohađali kandidati koji su se prijavili na Javni poziv po programu samozapošljavanja u poljoprivredi na području Brčko distrikta za 2022. godinu.

Obuka je imala za cilj da se edukuju učesnici u pisanju biznis planova koji se odnose na poljoprivrednu proizvodnju, te da im se kroz ovaj način omoguće novčana sredstva za samozapošljavanje.

“Predavanja su počela 11.10.2022. godine, a edukaciju je uspješno prošlo preko 30 kandidata, koji su izrazili želju da se bave poljoprivredom. Zainteresovani učesnici koji se odluče na dostavljanje projektnih planova dužni su iste dostaviti do 7.11. ove godine u prostorije Zavoda za zapošljavanje”, rekao je Admir Galijatović, šef Sektora za posredovanje pri zapošljavanju u brčanskom Zavodu za zapošljavanje.

U poređenju sa prethodnim godinama Galijatović dodaje da je Program samozapošljavanja fokusiran na poljoprivredu i da finansijski stimuliše i podržava osobe koje se bave ili koje žele da se bave poljoprivredom.

“Maksimalni iznos novčanih sredstava koji mogu ostvariti kandidati koji budu izabrani na konačnoj rang listi jeste do 20 hiljada KM, a ugovorna obaveza traje minimalno 24 mjeseca”, potvrdio je Galijatović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.