Brčko

Brčko: Završeni radovi na obilaznici

Predstavnici Javnog poduzeća „Putevi Brčko“ danas su zajedno s predstavnicima lokalne vlasti i javnih insitucija obišli obilaznicu Distrikta, završene, kako je bilo i najavljeno, 15. svibnja tekuće godine.

Vlada Brčko distrikta zajedno sa JP „Putevi Brčko“ realizira projekt obilaznice u dijelu od naselja Gredice do Gorica u duljini od 18,86 km. Osim toga izgrađena su i dodatni kilometri ceste.

„Urađeno je i 24 km paralelnih puteva s lijeve i desne strane, te regulacija 18 bujučnih vodotokova, što se posebno u ovom kišnom razdoblju pokazalo koliko je važno. Uradili smo, između ostalog, i 23 km cjevovoda s prorezom za unutarnju odvodnju“, rekao je Miroslav Miškić, direktor JP „Putevi Brčko“, podsjetivši da će obilaznica u konačnici koštati nešto više od 27 milijuna eura, obezbijeđenih kreditnim sredstvima Europske banke za obnovu i razvoj.

Realizaciju najvećeg infrastukturnog projekta pozdravio je i gradonačelnih Brčkog Siniša Milić.

„Ova saobraćajnica će u svakom slučaju doprinijeti da se rastereti saobraćaj kroz centar grada. Siguran sam da će ona odgovoriti svojoj svrsi i namjeni. Postoje i inicijative, u zadnje vrijeme su intenzivirani razgovori o tome, da uz ovu trasu bude buduća saobraćajanica, koja će povezivati Sarajevo i Beograd, za što smo veoma zainteresovani“, izjavio je Milić.

Iako su građevinski radovi na obilaznici završeni, to ne znači da ćemo se moći provozati, jer sada slijedi tehnički pregled projekta, u nadležnosti vladinog Odjela za javnu sigurnost.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button