Brčko

Мјештани насеља Пљоштара захтјевају алтернативни пут до града

Једина путна комуникација која насеље Пљоштаре у Грбавици повезује са градом,  приликом обилнијих падавина буде прекинута, а 18 домаћинстава у потпуно одсјечено од града.

Оштећење главнe саобраћајнице настало је изградњом подвожњака на том дијелу обилазнице.

Тако је било и прошле седмице, истиче предсједник МЗ Грбавица Раде Варцаковић.

“Вода буде од 60 до 70 центриметара. Хитна помоћ није могла доћи по болесну жену у насељу те ноћи када је поплавило”, рекао је Варваковић.

Вођа пројекта за изградњу путева у ЈП “Путеви” Бојан Делић рекао је да је прошле седмице посјетио проблематичну локацију и увјерио се у тачност навода мјештана.

“Ми смо одлучили да измијенимо узджни профил пута, тачније корекцију нивелете и промјену нагиба како бисмо ту воду која је била испод подвожњака одвели у оближње канале”, рекао је Делић.

Након тога одржан је састанак представника МЗ Грбавица и ЈП „Путеви Брчко“, те су покренуте процедуре за изградњу алтернативног путног правца.

Варцаковић истиче да је то једино прихватљиво трајно рјешење.

До изградње алтернативног путног правца, из ЈП “Путеви Брчко” обећали су да ће интервенисати у случајевима као непогода.

Делић је додао да треба узети у обзир да се та вода појављује јер радови на обилазници још нису завршени, као и да је тај простор још увијек градилиште.

Када све буде завршено,  проблеми биће много мањи.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button