RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Završeno postavljanje novogodišnje rasvjete

Uposlenici JP “Komunalno Brčko” danas su završili postavljanje novogodišnje dekorativne rasvjete u centru Brčkog i okolnim saobraćajnicama kojima se ulazi u grad. Ove godine pješačka zona je i dodatno ukrašena zbog održavanja manifestacije “Čari zime”.

“Kao i prethodnih godina u posljednjoj sedmici novembra, te prvoj u decembru, radnici brčanskog Komunalnog preduzeća su postavljali novogodišnju dekorativnu rasvjetu, kako bi se i u našem gradu osjetila zimska čarolija”, istakla je Jelena Lugonja, asistent direktora u JP “Komunalno Brčko”.

Ove godine postavljena je i dodatna ukrasna rasvjeta i novogodišnja jelka u pješačkoj zoni zbog manifestacije “Čari zime”, koja se po prvi put održava u Brčkom.

Prošle godine Vlada Brčko distrikta je odobrila grant sredstva za nabavku novog nakita za novogodišnju rasvjetu, kako bi se zamijenili dotrajali ukrasi koji su u upotrebi više od pet godina.

Novogodišnja rasvjeta bi tebala biti uključena do kraja januara naredne godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Središnje obilježavanje Dana distrikta proteklo očekivano uspješno

Radio Brčko

Drugog dana poljoprivrednog sajma prezentacija mineralih gnojiva

Radio Brčko

Brčko: Tri nova slučaja zaraze virusom korona

Radio Brčko