RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Bosni i Hercegovini se otvaraju vrata EU za nabavku vakcine protiv koronavirusa

BiH je pozvana da iskaže potrebe za vakcinom protiv virusa korona u sklopu EU mehanizma nabavke, saopšteno je iz Ministarstva civilnih poslova u Savjetu ministara.

Ovim pozivom, osim Kovaks mehanizma, BiH se otvara mogućnost da bude dio i EU mehanizma nabavke, što je glavni i jedini preduslov maksimalne sigurnosti u procesu nabavke vakcina, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Ovo je ostvareno, kako se navodi, zahvaljujući izuzetnoj koordinaciji Ministarstva civilnih poslova u Savjetu ministara, Delegacija EU u BiH i nadležnih zdravstvenih institucija Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko distrikta.

“Slijedeći upite Ministarstva civilnih poslova o mogućnosti uključenja BiH u EU mehanizam nabavke, Generalni direktorat za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Evropske komisije, putem Delegacije EU u BiH, pozvalo je BiH da iskaže svoje potrebe za količinom vakcina”, navodi se u saopštenju.

Od početka pregovora i otvorenih opcija za nabavku vakcine protiv virusa korona, Ministarstvo civilnih poslova, kako je saopšteno, pronalazi mehanizme kojim bi u najkraćem roku pomoglo stanovnicima BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Epidemiološka situacija u Distriktu povoljnija, nakon dužeg razdoblja nema novozaraženih

Sandra Živković

Brčko: Jedan novi slučaj zaraze virusom korona

Radio Brčko

U svijetu trenutno zaraženo 226.350 osoba – 95 odsto nije životno ugroženo

Radio Brčko