RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брезово Поље: Из љубави према животињама отворила приватни азил

Љубитељка животиња Весна Лукић из Брезовог Поља има свој приватни азил у којем је тренутно смјештено 35 паса и неколико мачака.

Весна истиче да је овај необичан посао започела из љубави према животињама. Током одмора и празника пружа услуге чувања паса власницима, који немају гдје да оставе свог љубимца на неколико дана.

„Ја сам живјела у иностранству и тамо сам видјела тамо како људи рјешавају проблем напуштених паса и одлучила да у БиХ урадим нешто слично. Oво не бих назвала азилом, јер у азилу пси не живе у добрим условима, јер је то више склониште“, рекла је Лукић.

Веснини пси су стерилизовани, социјализовани и добро збринути. Међутим, све то није бесплатно. Она каже да дневно потроши 30 до 40 килограма меса.

„Трудим се да то буде квалитетна храна, да би били здрави. То финансирам 50 одсто сама, бавим се превозом паса, јер таксисти не желе возити псе, онда чувањем паса, а други дио средстава добијам кроз донације“, исткла је, те додајала да у Брчком није једина која удомљава псе луталице.

У плану има да са другим људима који раде исти посао оснује удружење, како би све донације пристизале на једно мјесто.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Финска: Пси брже открију коронавирус од ПЦР тестова

Radio Brčko

Brčko: Psi lutalice se ponovo uklanjaju sa ulica

Mirsad Arnautović

Из брчанског Азила 40 паса у овој години пронашлo дом у Аустрији

Radio Brčko