RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Čestitka predsjednika i potpredsjednika Skupštine povodom Dana Brčko distrikta BiH

„Poštovani sugrađani,

dvadeset dvije godine nakon što je Konačnom arbitražnom odlukom formiran kao kondominij dva entiteta, Brčko distrikt BiH se može pohvaliti stabilnošću, jakim institucijama, vlastitim zakonima i visokim stepenom multietničnosti. Naš multietnički, multikonfesionalni i multikulturalni kapacitet nastavit ćemo da pokazujemo i dalje u punom značenju tih riječi, kako bi i u narednom periodu Distrikt bio primjer dobre prakse u funkcionisanju lokalnih zajednica za dobrobit svih građana. Svi naši do sada postignuti rezultati plod su dogovora predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti Distrikta, međusobnog poštovanja i uvažavanja, bez čega danas nema napretka ni u jednom društvu.

U vjeri da ćemo 23. rođendan Distrikta dočekati s još boljim rezultatima, sa što manje ekonomskih, socijalnih i svih drugih problema, poštovani sugrađani, upućujemo vam najiskrenije čestitke povodom Dana Brčko distrikta BiH, a našim damama čestitamo 8. mart – Međunarodni dan žena!“

Potpredsjednik Skupštine                                 Predsjednik Skupštine

Ivo Filipović                                                        Siniša Milić

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Čestitka predsjednika i dopredsjednika Skupštine povodom Dana Brčko distrikta Bosne i Hercegovine

Radio Brčko

Čestitka brčanskog SBB-a povodom Dana Distrikta i Međunarodnog dana žena

Radio Brčko

SBB Brčko distrikta: Čestitka povodom pravoslavnog Božića

Radio Brčko