RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Četrnaesta protugradna stanica u Brčko distriktu

Odjeljenje za Poljoprivredu brčanske Vlade i ove godine osiguralo je sistem protugradne zaštite za područje Distrikta. Uz dosadašnjih 13 lansirnih rampi, raspoređenih po cijeloj teritoriji te 150 raketa, ovih dana završava se, odnosno, pušta u funkciju i četrnaesta lansirna rampa i to na teritoriji MZ Poljaci.

„Nastojimo što kvalitetnije zaštititi Distrikt od mogućih ledonosnih oblaka, pa smo potpisali i trogodišnji Sporazum sa javnim poduzećem iz Gradiške, koje se jedino u BiH bavi sistemima protugradne zaštite. Sporazum je ukupno vrijedan 600.000 maraka, te vjerujem da su osigurani svi preduslovi za djelovanje protugradnog sistema na našem području“, rekao je šef resornog odjeljenja Milenko Ninković.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Za potrebe pošumljavanja privatnih šuma izdvoji se 25.000 KM godišnje

Emina Osmić-Hajdarević

Brčko: Prekida lovostaja u Distriktu, makar i dvodnevnog, neće biti još najmanje za tri mjeseca

Admir Kadrić