RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

CIRKON NA USNI

Ima mnogo razloga zbog čega žene zavide muškarcima!

Ne idu na mini-val, ondulacije, ne briju noge, a često ni bradu pa uvedoše novi modni trend brada od 3 dana, hodaju razbarušene kose i to se zove šarm, koračaju raspertlanih cipela kao Željko na Eurosongu, kažu to je inn i sve tako.

Međutim, ima jedna situacija koja je neprevaziđena, a nama ženama nemoguća zbog anatomije. Uriniranje pored puta! S takvom lakoćom to rade i ne ometaju se, taman kad bi autobus žena stao pored i svi u glas dozivali, ništa se nebi desilo. Mrtvi – ledeni, elegantno pospreme posteljinu i nastave put.

Nikada u svom životu nisam vidjela ženu koja pored puta bilo gdje na planeti obavlja tu fiziološku radnju. One sirote idu kilometrima s puta, bazaju po grmlju i šumama, kroz šljivike i livade, dovodeći se u opasnost da ih nešto ujede ili uganu nogu.

Nismo ni u urbanim prostorima izjednačeni. U javnim toaletima oni, naši muškarci ako je kabina tijesna, urade to s nogu i s praga!

Žene, ako smo u kaputu, što je najgore, redovno moramo podizati kaput i u rukama ga unijeti u kabinu, pri tome obrišemo s njim sve pločice. Tašna je na ramenu i šta sad kad je čiviluk otpao ako je ikad i bio?! Ostaje varijanta kačenja torbe na kvaku vrata i taman kad počne slojevito raspremanje, uz tresak se torba sruči s kvake na beton WC-a!

Onda … skupljanje stvari po kabini, pranje i psovke od nezgodacije koja te snašla i na kraju balade stigneš i ruž da popraviš, a ustvari sve pokvariš i ubrljaš se od  neprimjerene situacije u koju si upala.

Na kraju tek slijedi šiz!

Muškarac, tvoj ili nečiji, za ovu situaciju nebitno, čeka u autu jer je odavno brzinom fontane (muzičke ako zvižđuka) sve obavio, telefonira nausput nekoj trećoj koju laže da je na poslu ili na sastanku s ljudima, ali čim završi razgovor kad otvaraš vrata auta, prijekorno konstatuje da si se porađala u WC-u za toliko vremena!

Ne znam šta mi bi da se sjetim i podsjetim na ove situacije. Valjda razmišljanje da u životu najviše vremena utrošimo oko donjeg dijela leđa, što u toaletu, što u kupatilu na pranju, poliranju, čak i friziranju, a bogami kod nekih i minđušarenju sa sve cirkonom!

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!