Brčko

Član Predsjedništva BiH u Brčkom izjavio da očekuje stabilizaciju političkih prilika u našoj zemlji

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, komentarišući danas u Brčkom stav kolege Milorada Dodika, da će se predstavnici Republike Srpske vratiti u državne institucije kako bi prije svega štitili interese ovog BH entiteta, je rekao da i za gospodina Dodika i za sve one koji ga prate, odnosno za sve nas u BiH je najbolje da svatko radi svoj posao, u skladu sa Ustavom BiH i sa zakletvom koju su zvaničnici položili kada su preuzimali dužnosti na kojiima se nalaze.

„To moraju znati svi, pa i gospodin Dodik, jer drugog puta nema. Očekujem, nakon svega ovoga, da se svi zastupnici vrate u Parlament, ministri u Vijeće ministara, da Predsjedništvo BiH funkcionira, dakle, da sve institucije funkcioniraju onako kako treba, odnosno u punom kapacitetu“, naglasio je Džaferović.

Kad je riječ o raspletu zategnute političke situacije u našoj zemlji, Džaferović je siguran da će se stanje stabilizovati, jer drugog puta nema.

„Svaki drugi put je put u haos koji nikome ne odgovara. Ja sam duboko uvjeren da će se politička situacija u BiH stabilizirati. Vidljivo je da  cijeli svijet pokazuje interes, pa i zabrinutost, zbog stanja u kojem se nalazi BiH. Cijeli svijet poduzima aktivnosti kako bi se pomoglo našoj zemlji, i mi smo na putu da stanje u BiH stabilizujemo jer, ponavljam još jednom, drugog puta nema i to moraju znati svi, a naročito politički akteri u BiH“, zaključio je Džaferović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!