Brčko

Članice „Brčanskog srca“ posjetile pacijente na Odjeljenju onkologije

Članice Udruženja oboljelih od malignih bolesti „Brčansko srce“, u okviru svojih redovnih aktivnosti, posjetile su danas u Bolnici pacijente koji primaju hemioterapiju na odjeljenju onkologije.

„Povod ove posjete ujedno su i praznici koji se obilježavaju sutra 8. marta i to Dan Distrikta i Dan žena, te smo mi na ovaj način obilježili te značajne dane i  pacijentima uručile prigodne poklone i cvijeće“, kazala je predsjednica Upravnog odbora ovog udruženja Ferida Halilović.

Neki od pacijenata koje smo zatekli na ovom odjeljenju, kazali su da im posjeta članica „Brčanskog srca“ znači mnogo, prvenstveno jer su i neke od njih pobijedile ovu opaku bolest i daju im nadu da će i oni iz svega izaći kao pobjednici i ozdraviti.

Doktorica Vesna Petrović šef internog odjeljenja u čijem sastavu je i hemioterapija, istakla je da svakodnevno ovu terapiju prima između 10 i 12 pacijenata.

„Ova poseta pacijentima, a i nama zaposlenima na odjeljenju znači, prvenstveno jer tako znate da imate podršku građanstva. A pojedine članice i same su prošle kroz ovu terapiju, kroz stanje da su svesne toga da su obolele od maligne bolesti ali na neki način ipak pomažu novim članovima „Brčanskog srca““, dodala je dr. Petrović.

Ferida Halilović još je dodala da će „Brčansko srce“ i dalje nastaviti sa obilascima bolesnih, a trenutno pripremaju i paketiće za novooperisane žene od karcinoma dojke i još neka nova ortopedska pomagala za pacijente koji primaju hemioterapiju.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button