Brčko

Брчко: Шеф Одјељења за стручне и административне послове посјетио Удружење дијабетичара

Шеф Одјељења за стручне и административне послове у Влади Брчко дистрикта Недим Хамзабеговић, посјетио је данас Удружење дијабетичара како би се упознао са њиховим радом и активностима.

Овом приликом шеф Одјељења за стручне и административне послове рекао је да разлог ове посјете јесте да се упозна са програмским циљевима овог удружења али и са проблемима са којима се сусрећу.

“Данас смо у посјети удружењу које има изузетно велики број чланова, које је веома добро организовано и које све своје циљеве и задатке ради у складу са својим статутарним одредбама и законским рјешењима. Ми смо ту да сагледамо све њихове потребе и проблеме, како би на битним мјестима, гдје се доносе одлуке могли на неки начин усмјерити помоћ према потребама чланова овог удружења”, рекао је Хамзабеговић.

Предсједник Удружења дијабетичара, Ђорђе Вуковић изразио је захвалност шефу одјељења на посјети њиховом удружењу и жељи да упозна са њиховим радом и активностима те појаснио о чему се још разговарало.

“Причали смо о даљем наставку сарадње, поготово о новом Закону о удружењима и фондацијама и како ћемо даље дјеловати по том питању. Улазимо у 18 годину нашег рада и трудимо се да ту будемо за све особе. Планирали смо да радимо на већем ширењу свијести када се ради о дијабетесу. Такође у припреми имамо неколико пројеката гдје ћемо радити не само за обољеле него за читаво грађанство”, истакао је Вуковић.

Из Удружења дијабетичара су нам потврдили да тренутно броје преко 1100 чланова, а да према њиховим информацијама у Брчко дистрикту има око 12000 људи који болују од дијабетеса.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button