RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Covid – 19: U brčanskim vrtićima “Naša djeca” stanje zadovoljavajuće

Prema riječima Jasne Jovičić direktora predškolske ustanove „Naša djeca“, kada je riječ o Covidu za sada je situacija u svim objektima zadovoljavajuća.

„U posljednjih dva mjeseca nismo imali pozitivnih radnika, samo je nekoliko djece izostajalo jer su bili u izolaciji sa roditeljima. Međutim, sinoć nam je potvrđeno da je jedna vaspitačica pozitivna, ali ona nije bila u kontaktu sa djecom tri dana tako da su iz Javnog zdravstva rekli da nema potrebe da djeca idu u izolaciju. Kolegica koja je s njom radila nema nikakvih simptoma jer se pridržavala svih mjera, a kolega koji je imao neke blage simptome iz predostrožnosti je otišao da se javi Covid ambulantu“, istakla je Jovičić.

Dodala je da je trenutno 303 djece u četiri objekta, te da se u svim vrtićima strogo pridržavaju svih propisanih mjera.

Jovičić je apelovala na roditelje da i kao do sada budu savjesni i odgovorni zbog sebe i svoje djece, ali i svih ostalih, kako bi predškolska ustanova i dalje nesmetano radila jer je to u interesu svih.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: У току предшколска настава за будуће првачиће

Миљана Ђурђевић

Brčko: Pripremna nastava za oko 600 mališana

Radio Brčko

Rekordan broj prijava za upis u vrtić “Naša djeca”

Radio Brčko