Brčko

Дан Српског јединства, слободе и националне заставе обиљежен у Брчком 

У Брчком је данас обиљежен Дан српског јединства, слободе и националне заставе, празник који ће од овог 15. септембра убудуће бити обиљежаван у Републици Српској и Србији у знак сјећања на дан када је у Првом свјетском рату 1918. године пробијен Солунски фронт.

Градоначелник Брчког Синиша Милић рекао је да је веома важно што су се све српске странке у Брчком окупиле јединствено око данашњег дана.

„Веома важна порука је данас упућена са овог скупа, будући да су се на обиљежавање одазвали представници свих српских политичких партија, како оне које чине скупштинску већину, тако и оне које су у опозицији“, рекао је Милић.

Он је додао да је тај гест порука охрабрења за држављане Републике Српске који живе у Брчко дистрикту да не постоје велике разлике међу странкама када су у питању кључне ствари.

Милић је рекао и да је ово начин да се покаже и да ће интерес држављана Републике Српске увијек бити испред политике, али никада на штету друга два народа.

„Важно је да се и Брчко придружи обиљежавању овога дана, на начин који је примјерен дистрикту. Ми смо овим показали да смо дио јединственог корпуса држављана Републике Српске што нам и гарантује арбитражна одлука“, нагласио је Милић.

Предсједник Општинског одбора Уједињене српске Брчко и посланик брчанској Скупштини Урош Војновић нагласио је зашто је обиљежавање овог дана битно.

„Мислим да је ово лијепа геста, јер три ствари које се потенцирају овим обиљежавањем су слобода, јединство и српска застава“, истакао је Војновић.

Предсједник Општинског одбора Социјалистичке партије Брчко и посланик у Скупштини Зоран Кокановић истакао је да се нада да ће обиљежавање овог дана у Брчком постати традиција.

„Надам се да ће ово постати традиција у Брчком и да ће се српске политичке странке увијек окупљати око овог дана, без обзира да ли су у опозицији или у власти и на тај начин показати српско јединство“, рекао је Кокановић.

Влада Републике Српске усвојила је 10. септембра закључак да се 15. септембар обиљежава као Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

Републички органи и јединице локалне самоуправе биће у обавези да обиљеже овај дан уз обавезно истицање заставе Републике Српске.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button