RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: U subotu od 12 časova “Potraga s Urošem Petrovićem” piscem fantastike i zagonetnih priča

U sklopu obilježavanja Dana distrikta Omladinska organizacija “Mali princ” Brčko organizuje “Potragu s Urošem Petrovićem”, piscem fantastike i zagonetnih priča.

Ovaj događaj predstavlja spoj fantastike i zagonetki, pirata i Šerloka Holmsa – Potragu za blagom!

U igri znanja, logike i brzine, timovi koji broje 2 do 5 članova takmičiće se na najvećem igralištu našeg grada, samom gradu.

Širom Brčkog već mjesecima leže sakriveni brojni tragovi, zagonetke, mozgalice i mape. Možda ste već prošli pored njih, i ne shvatajući da su dio davno zaboravljene staze koja vodi ka blagu i slavi! Sada je vrijeme da pođete tom stazom.

Timovi će prvu zagonetku dobiti na početku Potrage, u subotu, 13. aprila na Trgu mladih.

Njeno rješenje odvešće ih do sledeće lokacije, koja krije novi trag u nizu.

Cilj je, naravno, prvi stići do blaga. One najbrže, najpametnije i najspretnije, pored vječne slave pobjednika Potrage, očekuju vrijedne nagrade!

Potraga će početi u subotu, 13. aprila u 12:00 sati na Trgu mladih. 

Pozivamo da Vas da prisustvujete ovom zabavnom i edukativnom događaju u kojem će učestvovati cijeli grad.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Rukovodstvo SDS-a obilježilo 9. januar, Dan Republike Srpske

Radio Brčko

Brčko: Učitelji zadovoljni statusom u društvu, ali moglo bi i bolje

Suvad Alagić

Brčko: U ponedjeljak obilježavanje Međunarodnog dana nestalih

Radio Brčko
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!