RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Danas je Svjetski dan turizma

Iako u Brčko distriktu danas neće biti zvaničnih manifestacija kojima se obilježava Svjetski dan turizma nadležni u Službi za turizam su zadovoljni brojem ostvarenih posjeta i noćenja turista u 2018. godini.

“Za devet mjececi ove godine evidentirano je preko 13 hiljada noćenja što je za oko hiljadu više nego u istom periodu prošle godine”, kazala je Marica Markoljević, viši stručni saradnik za razvoj turizma u ovoj službi.

Naravno ovo nije i konačna cifra jer veliki broj turista u Brčko distrikt dolazi u  jednodnevne posjete, budu u proputovanju kroz Brčko ili koriste privatni smještaj.

Brčko distrikt je posljednjih nekoliko godina napravio značajan iskorak u broju posjeta turista koji dolaze kruzerima rijekom Savom iz zemalja zapadne Europe, a ove godine  po prvi put posjetilo nas je i nekoliko stotina turista iz Finske koji su u BiH boravili samo u Brčkom, Sarajevu i Mostaru.

Svjetski dan turizma obilježava se svake godine 27. septembra.

Foto:Knjiga razglednica – Učenici Ekonomske škole smijer Turistički tehničar 2012.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Данас се обиљежава Свјетски дан туризма

Vladimir Matijević

Ovogodišnji Svjetski dan turizma u sjeni ograničenja prouzrokovanih pandemijom koronavirusa

Mirsad Arnautović

Brčko: Obilježen svjetski dan turizma

Sanita Jerković Ibrahimović