Brčko

Данас се обиљежава Свјетски дан туризма

Под мотом „Промишљај туризам“ данас се обиљежава 27. септембар – Свјетски дан туризма, који се још од 1980. године слави у свијету, па и код нас.

Свјетска туристичка организација је још 1979. године покренула иницијативу за обиљежавање Дана туризма у свијету како би се унутар међународне заједнице јачала свијест о туризму и његовом економском, социолошком, културном и политичком значају. Теме које су се до сада бирале појединачно, за сваку годину обиљежавања, настојале су повезивати туризам с културним наслеђем, миром у свијету и међусобним разумјевањем.

О значају туризма као једне од грана привреде и развоја Брчко дистрикта у том сегменту, шеф Службе за туризам Владе Брчко дистрикта Александар Ђурић, каже да се увелико ради на јачању туристичких потенцијала наше заједнице као и на њиховој промоцији у другим државама.

Брчко дистрикт ће у наредних неколико дана са три манифестације обиљежити Свјетски дан туризма, сазнали смо од члана Организационог одбора за обиљежавање Свјетског дана туризма у Брчком Душанке Пантелић, која је најавила да ће данас и сутра, а поводом Дана туризма, бити емитован туристичко – привредни промотивни филм о ријеци Сави.

„Почетком мјесеца октобра организоваћемо округли сто са темом „Актуелни изазови и савремени трендови туризма“ на којем ће гости бити туристички радници из Бразила и Словеније који раде на туристичкој промоцији региона“, истакла је Пантелић додајући да ће дан касније бити извршена промоција туристичког пловила на соларни погон на ријеци Сави.

Локални туристички оператери у својој понуди нашим суграђанима углавном нуде егзотичне дестинације, као и излете по европским градовима, што како смо сазнали, није случај да се по другим агенцијама у региону и туристички садржаји нашег града нађу у њиховој понуди.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!