RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoIzbori 2020

Danas ponovno brojanje glasova na 26 birališta u Brčko distriktu BiH

Izborna komisija Brčko distrikta danas će započeti ponovno brojanje glasačkih listića na 26 biračkih mjesta u Distriktu. Uzrok brojanja je činjenica da jedinstvena aplikacija, koja objedinjuje glasove na nivou države, zbog nepreciznosti, odnosno nepotpunosti zapisnika koji su dostavljeni sa ovih biračkih mjesta nije prihvatila unos podataka sa istih. Među 26 birališta sa kojih će se glasovi ponovo prebrojavati su: Četvrti juli, Bijela, Brezovo Polje, birališta u MZ Centar, potom Donje Dubrave kao i Donji Brezik, Grbavica, Ivici, Grčica, Palanka.

„Još sinoć smo obavjestili sve političke subjekte da će se pristupiti ponovnom brojanju, a sada slijedi formiranje timova za brojanje glasova, koje će započeti danas od 16 sati i 30 minula“, rekla je predsjednica Izborne komisije Distrikta Andrea Mrkonjić.

Obavijest politickim subjektima i medijima o ponovnom brojanju

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Активности Изборне комисије Дистрикта

Vladimir Matijević

U petak službeno počinje izborna kampanja

Sanita Jerković Ibrahimović

Obavještenje Izborne komisije Brčko distrikta

Radio Brčko