RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoIzbori 2020

Obavještenje Izborne komisije Brčko distrikta

Foto: Arhiva

Središnje izborno povjerenstvo BiH je propisalo proceduru ostvarivanja prava na glasovanje birača koji su pozitivni na COVID-19 ili birača kojima je određena izolacija/samoizolacija ili su hospitalizirani putem posebno formiranog mobilnog tima.

Birači pozitivni na Covid-19 i hospitalizirani birači dostavljaju Izbornom povjerenstvu Brčko distrikta BiH:

  • medicinski nalaz koji potvrđuje da je pozitivan na COVID-19 ili
  • dokaz da je birač hospitaliziran,

Birači kojima je određena izolacija/samoizolacija dostavljaju Izbornom povjerenstvu Brčko distrikta BiH:

  • akt sanitarnog inspektora kojim se određuje izolacija/samoizolacija biraču.

Zahtjev za prijavu glasovanja putem „Posebno formiranog mobilnog tima“ s navedenom dokumentacijom dostavlja se Izbornom povjerenstvu Brčko distrikta BiH najkasnije u roku od 72 sata prije dana izbora lično (putem e-maila ili faxa) ili putem drugog lica na adresu Dr. Abdulaha Bukvice br. 1, tel/fax: 049/218-177, e-mail: ik_brcko@teol.net.

Budući da je istekao rok od 72 sata (7,00 sati dana 12.11.2020. godine) prije dana izbora za prijavu glasovanja putem Covid-19 mobilnog tima svim oboljelima i onima koji su u izolaciji do tog sata, obavještavamo birače o sljedećem:

Svi birači obuhvaćeni gore pomenutim kategorijama kojima je dijagnosticirano oboljenje COVID-19 nakon isteka roka od 72 sata prije dana izbora, zahtjev za glasovanje je dužan dostaviti odmah, a birač kojem je dijagnosticirano navedeno oboljenje na dan izbora zahtjev za glasovanje može dostaviti na sam dan izbora do 9,00 sati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Danas ponovno brojanje glasova na 26 birališta u Brčko distriktu BiH

Admir Kadrić

Brčko: Više od 800 kandidata za stranačke promatrače

Admir Kadrić

Brčko: Ponovno brojanje glasačkih listića nije donijelo promjene

Admir Kadrić