RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Demant Adela Mahmutagića

Na mejl “Radio Brčkog” stigao je demant na tekst agencije “Srna” koju je naša medijska kuća prenijela pod naslovom Mještani Srpske Varoši uznemireni nakon letka Adela Mahmutagića koji je uputio Adel Mahmutagić  Mahmudaganija, a prenosimo ga u originalu i cjelini:

Postovani

Moje  ime  je Adel MAHMUTAGIC Mahmudaganija, pisem Vam DEMANT povodom Vaseg prozivanja mene kao gradjanina Drzave Bosne i Hercegovine u  Vasim vjestima  prošle sedmice, radi toga imam pravo da se kao gradjanin branim jer ste narušili moj rad kao gradjanina. Napominjem, da sam za svoju iniciativu Stari  Grad Brčko prikupio značajan broj podpisa i glasova, nažalost ne znam da li če moja iniciativa proći, jer ima više okolnosti koje na to utiču. Medjutim vaši mediski pratioci zaslužuju da čuju i moju stranu kao samoiniciativnog gradjanina, koji sam predmet vase osude kao i  osude pojedinih gradjana, koji nemaju vrjednodti, koje se odnose na slobodu mišljenja. Ponovo ponavljam da ima veliki broj gradjana, koji moj rad podržavaju.

1.Prvo zelim da naglasim odnosna, da dam jedan savjet za gradjane BiH,koji zive u demokratskoj drzavi Bosni i Hercegovini, a to je,ukoliko ne zele da budu uznemiravani, tada trebaju da na kapije i ulazna vrata stave da je zabranjeno sljedece, REKLAME i ili ANKETE( To je sto sam ja radio) i vrlo vazno zabrana za  KAMPANJE POLITICKIH,PARTISKIH STRANAKA,ako imaju kuraza. To je jedini  ljek da ne budete uznemiravani u jednom drustvu kao sta je Dejtonska Bosna i Hercegovina.

  1. Drugo, kada je upitanju moj privatni istrazivacki rad Historia Bosnjaka i njihove Domovine Bosne… Podnaslov Kritika na djela iz protekla dva vjeka. Nazalost od samog pocetka se ogradjuju i sami Bosnjaci od mog historiskog rada.  To je posljedica dva vjeka a posebno posljedica  komunistickog perioda, koji je ne samo od Bosnjaka, nego posebno od Srba, Hrvata, Crnogoraca… napravio uobrazene neodgojene adoloscentnu djecu ,koji se nisu suocili s proslosti niti dozivili pravu katarzu, a posljedice vidimo i danas od ekonomije, kulture i naravno vjere , a da ne govorim o ratu.

3.Dao bi savjet kad je upitanju  MZ Srpska Varos, da bi trebalo razlikovat Staru i Novu Srpsku Varos, a ne 1.2… radi historiskog pregleda. Zatim ja sam htjeo da to bude MZ STARI GRAD, jer je to podrucje spojeno to jest Srpska Varos sa Hasburskim starim gradom sa Carsijom. Napominjem Srpska Varos u osnovi ne pripada Starom gradu, jer je bila odvojena od ostatka Stare Carsije, a Srpska Varos je nastala kasnije u odnosu na Carsiju. Medjutim i to podrucje spada u  mladju Starinu i trebalo bi biti zaokruzeno u jednu staru geografsku cjelinu. Ovo govorim na osnovu historiski cinjenica. Napominjem da sam proucavao  OSMANSKO TURSKE POPISE BOSNE I OKLNIH ZEMALJA, di se vrlo dobro vidi  kretanje stanovnika Bosne.

S postovanem

Adel MAHMUTAGIC Mahmudaganija

Samoiniciativni, vanstranacki, vanpartiski gradjanin

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Demant sudije Osnovnog suda Brčko distrikta Nedeljka Tabakovića

Radio Brčko

Brčko: Ibrahim Šadić demantovao navode u otvorenom pismu organizacije Narod i pravda

Radio Brčko

Брчко: Демант Социјалистичке партије на вијест новинске агенције Срне

Radio Brčko