BrčkoStranačke aktivnosti

Demokratska Fronta: „Da li je na pomolu izdaja Brčkog kao građanske multietničke opcije“???

Saopštenje za javnost

Demokratska Fronta Brčko kroz svoj rad dokazala je i pokazala svoju odlučnost u borbi za naš distrikt Brčko. Naši ciljevi su jasni i precizno su namijenjeni za bolji život svakog građanina i građanke Brčko distrikta BIH. Ovim putem se zahvaljujemo građanima koji nam u našim svakodnevnim kontaktima i razgovorima ističu da žele mir, bolji život i sigurnost, a isključivo NE rat, bilo kakve sukobe, podjele i mržnju. U Brčko distriktu BIH znamo i možemo živjeti zajedno, mi smo jedna kuća,svih naroda bez obzira na vjersku, rasnu ili nacionalnu pripadnost.

Naš stav je jasan!

DF BD pozdravlja odluku i bezrezervno podržava dolazak i sastanak delegacije EUFOR-a, na čelu sa Brice Houdetom, ali i naglašavamo da osjećaj straha i zabrinutosti jednog dijela građana upravo proizvode vladajuće strukture BD i to jedni koji dovode, a drugi dozvole prvo izložbu Petera Handkea, koji javno negira genocid, te održavanje neustavnog dana RS-a 10. januara u Domu kulture u Brčkom,gdje se intonira himna „Bože Pravde“.

Zabrinjava i činjenica da je na sastancima sa članom Predsjedništva SDA Šefikom Džaferovićem i optuženikom za korupciju u aferi respiratori Premijerom Federacije BIH Fadilom Novalićem, u saopštenjima za javnost osim pohvala rada Vlade niti jednom rečenicom nije osuđeno neustavno djelovanje i obilježavanje pomenutih događaja. Stoga smatramo da je na djelu nastavljena podanička i izdajnička politika vladajućih i time se ostavlja prostor nastavka nelegalnih aktivnosti u Distriktu. Smatramo da su navedeni trebali posjetiti Islamsku Zajednicu i njenog poglavara,a da zvanična posjeta koja bi unijela sigurniju bezbijedonosnu harmoniju bilo bi prisustvo svih članova  Predsjedništva kojeg čine tri člana: Presjedavajući  Predsjedništva BIH Željko Komšić, te članovi Predsjedništva BIH Šefik Džaferović i Milorad Dodik.

Podsjećamo,Brčko kao posebna administrativna jedinica pod ingerencijom BIH nije smjela dozvoliti da OHR I SUPERVIZOR prešute a kamo li dozvole održavanje neustavnog dana 09. januar koji je obilježen 10. januara i u Brčko distriktu BIH. Ustavni sud BIH nije osporio pravo vjernicima da obilježavaju krsnu slavu Svetog Stefana, kao ni dan Republike Srpske,ali je utvrdio da dan RS-a ne može biti 9. januar. Važno je napomenuti da još niko nije kažnjen za neprovođenje odluka Ustavnog suda.Očigledno je da je država blokirana te da je Brčko suštinski šav i granica.

U Brčko distriktu BIH evidentno je da je zabilježen niz incidenat.

Df pozdravlja rad Policije Brčko distrikta BIH na čelu sa direktorom Goranom Pisićem i direktorom kriminalističke službe Aleta Mustafom u otkrivanju čina skrnjavljenja spomen obilježja na mezarju Ivici, te posebno otkrivanju i obzanjivanju počinioca trojice mladića iz Brčkog uz molbu da građanima Brčko distrikta BIH i BIH ukoliko saznaju isto tako i otkriju i imena nalagodavaca.

Pozivamo Vas zbog onih kojima ste dužni ,koji su ukazali vam povjerenje na izborima da osigurate mir u Brčko distriktu, a ne da treba da se crvenite kada podizete vaše plate na bankomatima.

Javni red i mir mora se uspostaviti i na društvenim mrežama,internetu kao javnom mjestu za oglašavanje. Moramo početi regulisati rad online medija te kako u izbornim kampanjama tako i poslje njih adekvatno sankionisati i propisivati veće kazne, što je jedan od koraka smanjenja nasilja, mržnje među narodom.

Naravno,isplativije je biti onaj koji staji sa strane i šuti kao mnogi političari u Skupštini koji su samo fokusirani na to da ostvare novi mandat.

Ali, kada ćete aktivno početi raditi na realizaciji izbornih obećanja?

Kada se planira nastaviti sankionisanje onih koji su zloupotrebljavali grantove ili je Ćazim Dačaj samo još jedno “žrtveno janje“, te akcija Sistem koji je u toku realizacije

Kada planirate završavati projekte jer očigledno je da u Brčko distriktu još uvijek nemamo NIŠTA?

Ukoliko se situacija u Brčko distriktu ne popravi spremni smo pozvati građane na mirne proteste 01. marta. 2022. god. na Dan nezavisnosti BIH.

OO Demokratske fronte Brčko

Napomena: „Radio Brčko“ se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljaoci.

Povezani članci

Back to top button