RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Djelatnici JP “Putevi Brčko” nakon obilnih padalina ubrzano rade na uređenju zaraslih bankina na prometnicama

Djelatnici Javnog poduzeća „Putevi Brčko“ s dolaskom ljepšeg vremena i prestankom obilnih padalina ubrzano rade na održavanju cesta i bankina, kako u gradu tako i u ruralnim sredinama.

Zbog obilnih padalina u proteklom razdoblju ceste i bankine, posebno u ruralnim sredinama, su zapuštene i zarasle. Ravnatelj Javnog poduzeća „Putevi Brčko“ Vlado Jevtić navodi kako će ubrzati radove na prometnicama kojima trava i korov ugrožavaju sigurno odvijanje prometa.

„Naši nadzori su svakodnevno na terenu i dali su naloge izvođačima radova da odmah nakon prestanka obilnih padalina završe poslove vezane za košenje i uređenje bankina koji su do sada trebali biti završeni, ali je bilo onemogućeno zbog loših vremenskih uvjeta“, kazao je Jevtić.

Prema njegovim riječima ovo poduzeće svake godine izdvaja oko pet milijuna maraka za redovito održavanje cesta i bankina, a pored košenja u narednom razdoblju orezivat će se i stabla koja ugrožavaju siguran promet.

„Sva ona stabla i grane koje utječu na normalno odvijanje prometa će u skorijem razdoblju biti orezana i uklonjena, ali i po prijavama predsjednika mjesnih zajednica i izvanredno izlazimo na teren“, dodao je Jevtić.

On je dodao da će se najviše radova odvijati i na sanaciji makadamskih cesta koje su u prethodnom razdoblju oštećene zbog izlijevanja lokalnih rječica i bujičnih voda, posebno u brdovitim predjelima gdje su prouzrokovane i veće štete.

Ravnatelj Javnog poduzeća „Putevi Brčko“ Vlado Jevtić poziva i predsjednike mjesnih zajednica da prijave sve probleme koji se tiču prohodnosti cesta i neometanog prometa, kako bi djelatnici ovog poduzeća mogli pravovremeno reagirati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Milić obišao radove na asfaltiranju dionice ceste u Donjem Breziku

Radio Brčko

Brčko: Od srijede Javni poziv za samozapošljavanje u poljoprivredi

Sandra Živković

ЈП „Путеви Брчко“: Не паркирајте возила на мјеста намијењена лицима са инвалидитетом

Radio Brčko