RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Za trudnice i porodilje po 100 besplatnih jednosatnih parking karata

Skupština Brčko distrikta BiH na posljednjoj sjednici usvojila je inicijativu kojom će se omogućiti svim trudnicama i porodiljama na području Distrikta 100 besplatnih jednosatnih parking karata za sve parking zone koje će važiti za period jedne godine, odnosno šest mjeseci prije poroda i šest mjeseci poslije poroda.

“U naredna dva mjeseca izvršit ćemo pripremne radnje koje su neophodne za primjenu ove inicijative. Prilikom kupovine karata koje će se moći kupiti na kiosku, trudnice, odnosno porodilje dužne su dostaviti na uvid potvrdu o prebivalištu i doktorsko uvjerenje o trudnoći. Parking karta važi za sve parking zone, odnosno crvenu, plavu i zelenu”, rekao je Itrić.

Prema riječima Itrića, moguće su zloupotrebe besplatnih parking karata na način da se karte predaju na korištenje trećoj osobi koja bi koristila ovu uslugu, ali onda će trudnica ili porodilja biti uskraćena za određeni broj parking karti.

“Uz ove karte dodatno ćemo osigurati još tri parking mjesta namijenjena trudnicama i porodiljama koja će se nalaziti kod brčanske Bolnice, Doma zdravlja i na Trgu pravde kod ambulante”, rekao je Mato Itrić, zamjenik direktora u JP “Putevi Brčko”.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Sanacija ulica u Brezovom Polju, Ražljevu i Ivicima

Suvad Alagić

Brčko: Počelo jesenje održavanje cestovne infrastrukture

Radio Brčko

Брчко: Око 35 ненаплаћених дневних паркинг карти

Миљана Ђурђевић