RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Дјеца са Косова и Метохије 19. јуна долазе у Брчко Дистрикт

Српско просвјетно и културно друштво “Просвјета” Брчко и ове године реализује пројекат “Спојимо дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске”, у којем учествује и наш град. У склопу пројекта, 46 дјечака и дјевојчица узраста између 10 и 15 година из општине Обилић на Косову и Метохији долазе 19. јуна 2021. године на седмодневни боравак у Брчко. Заинтересоване породице се још увијек могу пријавити за  пријем дјеце са Космета.

Брчанска “Просвјета” по други пут учествује у овом пројекту који омогућава да дјеца са Косова и Метохије бораве у градовима Републике Српске и Брчко дистрикту и друже се са својим вршњацима.

„Укупно долази 600 дјевојчица и дјечака, а ми смо изразили спремност да угостимо њих 46 и четири наставника, који иду са дјецом у пратњи. За већину њих већ је обезбијеђен смјештај у породицама, а остало је још неколико дјечака и дјевојчица којима је потребан смјештај, те апелујемо на родитеље који имају њихове вршњаке да нам се јаве, угосте некога од дјеце у свом дому и на овај начин подрже пројекат који се реализује годинама”, истакао је Драган Томић, предсједник СПКД “Просвјета” Брчко.

Прошле године, ова активност није организована због погоршане епидемиолошке ситуације што ове године није случај јер циљ овог пројекта није да се било чије здравље доведе у опасност него искључиво дружење дјеце уз све прописане мјере истичу у “Просвјети”.

Захваљујући овом пројекту, до сада је око 4.500 дјеце и 400 просвјетних радника са Косова и Метохије посјетило Републику Српску.

Фото архива

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Успјешно завршена хуманитарна акција прикупљања новчане помоћи за изградњу Дневног центра „Подржи ме – 9. јануар“  у Косовској Митровици

Дејана Крстић

Брчанска “Просвјета” обиљежила крсну славу Светог Саву

Vladimir Matijević

Brčko: Održano “Veče srpske duhovnosti, tradicije i folklora”

Radio Brčko