Brčko

Милић: Сарадња са општином Обилић са КиМ биће настављена

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић угостио је данас у свом кабинету делегацију општине Обилић са Косова и Метохије, која заједно са дјецом са Косова борави у Брчком.

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић рекао је да ће Дистрикт наставити сарадњу са овом општином на културном, просвјетном и другим пољима.

Милић је захвалио гостима из општине Обилић на позиву да делегација Брчко дистрикта присуствује обиљежавању крсне славе те општине – Видовдана, 28. јуна.

Он је рекао новинарима након пријема за ову делегацију да у Дистрикту тренутно борави 43 дјеце из те општине на Космету, као и да је њихов долазак у Брчко организован у оквиру пројекта “Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске”, у који је укључен и Дистрикт.

Милић је напоменуо да су прошле године донирали 15.000 КМ за изградњу Дневног центра “Подржи ме – 9. јануар” за дјецу са потешкоћама у развоју у Косовској Митровици, као и да је Дистрикт од Владе Србије добио милион марака за изградњу обданишта у насељу Илићка.

Предсједник општине Обилић Горан Данчетовић рекао је да је ово други пут како дјеца из те општине бораве у Брчком, те да је пројекат “Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске” веома значајан јер дјеца са Космета у Српској могу да доживе и виде многе ствари које им нису доступне у њиховој општини.

Предсједник Српског просвјетног и културног друштва “Просвјета” Брчко Драган Томић напоменуо је да су дјеца из Обилића стигла у Брчко у суботу на седмодневни боравак, да су јуче имали пријем код предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића, те да су за њих током боравка припремили неколико занимљивих активности.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button